socialitpraktikant2-622x442 5. juli 2016

SUS søger praktikant med viden om pædagogik og interesse for det digitale

Vil du arbejde med digital, social innovation? SUS søger en lønnet praktikant for efterårssemestret 2016 eller forårssemestret 2017. Du kommer til at arbejde i to store projekter, der har fokus på, hvordan social IT kan fremme inkluderende fællesskaber i folkeskolen og SFO'er.

Socialt Udviklingscenter SUS er et nonprofit konsulenthus med målet om at skabe bedre livsvilkår for socialt udsatte og sårbare mennesker. Som praktikant vil du blive en fast del af Social IT teamet, der arbejder med at metodeudvikle, implementere og skabe ny viden om brug af social IT. Det er IT, der kan løfte menneskers livskvalitet i form af bedre deltagelsesmuligheder, kommunikationsformer, støttemuligheder og meget mere.

Vores vision er, at alle har ret til at nyde godt af mulighederne i det digitale univers.

Praktikopholdets indhold og udformning

I din praktik på 3-6 måneder vil du bruge din faglige viden inden for pædagogik og interesse for digitale redskaber til at undersøge og skabe ny viden om, hvordan digitale redskaber kan gavne inkluderende fællesskaber i folkeskolen og SFO’er. Du vil være tilknyttet to store projekter, hvor vi udvikler og afprøver metoder til, hvordan social IT kan skabe nye muligheder for deltagelse, bedre tilrettelæggelse af læringsmiljøer og digital, inkluderende leg.

I løbet af dit praktikophold vil du få rig mulighed for at omsætte din akademiske faglighed i praksis. Du vil samtidig få kendskab til projektstyring og forandringsprocesser samt mulighed for at sætte et tydeligt aftryk i projekternes aktiviteter. Og så vil du opleve værdierne bag at arbejde i en non-profit virksomhed.

Du vil være i en organisation, hvor der er stor viden om brugergrupperne på socialområdet, implementeringsstrategi, projektledelse, forandringsprocesser og organisationsudvikling.

Dine opgaver

Du starter som praktikant i efterårssemestret 2016 eller forårssemestret 2017. Som del af et ungt team af fire visionære konsulenter vil du komme til at arbejde med:

 • Afdækning af pædagogisk metode fra teori og praksis
 • Feltstudier på skoler og i SFO’er i hele landet
 • Metodeudvikling for anvendelse af digitale redskaber i inkluderende fællesskaber
 • Koordinering af vores projekter med mange samarbejdspartnere og fællesaktiviteter
 • Kommunikationsopgaver ifm. projektets løbende resultater.

Din profil

Du er i gang med en kandidatuddannelse (fx DPU, AU, KU eller AAU) og har viden om flere, men ikke nødvendigvis alle, af følgende områder:

 • Kvalitativ eller kvantitativ undersøgelsesmetode:
  – indsamling af viden i afdæknings- og afprøvningsforløb i praksis (SFO’er og skoler), ved observation, interviews og spørgeskemaundersøgelse
  – interesse for at forstå udfordringer og muligheder i arbejdet med inkluderende fællesskaber og digitale redskaber i SFO’er og folkeskoleklasser
 • Pædagogik og IT:
  – kendskab til eller interesse for de muligheder, der ligger i børns anvendelse af digitale redskaber – særligt ift. leg, læring og fællesskab
  – lyst til at blive fagligt skarpere på leg, inkluderende fællesskaber, tilrettelæggelse af læringsmiljøer og digitale deltagelsesmuligheder
 • Kommunikation:
  – erfaring med eller evne til produktion af formidlingsmateriale (tekst, billede, video, lyd)
  – erfaring med formidling af fagligt indhold via PR og sociale medier.

Det er ikke et krav, at du kender til vores brugermålgrupper eller er supernørdet udi IT. Vi skal nok sørge for, at du får den nødvendige baggrundsviden. Det vigtigste er, at du ser en spændende udfordring i at skabe ny viden om brug af digitale redskaber til at fremme inkluderende fællesskaber.

Det praktiske

Stillingen er 37 timer pr. uge i 3-6 måneder. Vi er fleksible og kan tilpasse undervisning og andre studieaktiviteter i praktikstillingen. Praktikken vil blive aflønnet med 5.000 kr. om måneden plus feriepenge som supplement til evt. SU.

Du vil få kontorplads i SUS, Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K, men du er også parat til at være med i vores mange aktiviteter ude af huset.

Ansøg

Er praktikken noget for dig, så send en ansøgning til Villads Bach Petersen på vbp@sus.dk.
Har du spørgsmål kan du også fange Villads på 6016 7060.