SUS på EU-konference: Sociale medier til mennesker med handicap

Kronprinsesse Mary og socialminister Karen Hækkerup var blandt de interesserede besøgende på SUS’ stand.

Omkring 200 fagfolk og politikere fra Europa var den 5. og 6. marts samlet på Scandic Hotel i København til EU-konference om handicap og tilgængelighed.

Konferencen satte fokus på, hvad der skal til for, at mennesker med handicap får bedre adgang til at deltage i samfundet og dermed får de samme muligheder som andre.

Inkluderende teknologi

Tilgængelighed handler både om et fysisk tilgængeligt miljø og om lige muligheder for at deltage i  uddannelse, arbejde og samfundslivet i det hele taget ved hjælp af inkluderende teknologi.

Direktør Per Holm og chefkonsulent Kasper Nizam fra SUS holdt på konferencen oplæg om, hvordan sociale medier kan give mennesker med handicap øget mulighed for at kommunikere og deltage aktivt.

Social it – udviklingsarbejde på bosteder

Det er et af de temaområder SUS beskæftiger sig med. I projekt Social it arbejder vi sammen med bosteder og it-virksomheder om at bruge mulighederne i ny teknologi. Der er også etableret et korps af it-frivillige, der skal inspirere bosteder og dagtilbud til at bruge it til at kommunikere, skabe sociale netværk mv.

Projekt Social it er finansieret af Socialministeriet. Projektet bygger videre på et tidligere treårigt udviklingsarbejde om implementering af ny teknologi til mennesker med handicap.

Se videoen Social media – new ways to participate in society
Læs mere om EU-konferencen Tilgængelighed og Deltagelse

Besøg SUS’ hjemmeside om Handicap og it www.handicapogit.dk
Hent SUS’


Kontakt i SUS

[kontakt kn]