3dec-Web-kopi Stemmer fra midten

Fortælleweekend om at være anbragt, hjem og hjemløshed

Bikubenfonden arbejder med at styrke udsatte unges  livsmestring. Som optakt til at sætte fokus på unge anbragte og hjemløshed fik SUS til opgave at gennemføre en vidensproces sammen med en gruppe tidligere anbragte unge om livet mellem anbringelse og eget hjem.

Første skridt var at samle en gruppe unge, der selv har oplevet udfordringerne på første hånd, til en fortælleweekend. Her fik de mulighed for at dele deres historier om at stå mellem anbringelse og eget hjem – med os og med hinanden. De fik også mulighed for at kigge på tværs af deres fortællinger, og sammen skabe viden om, hvad der er vigtigt i den proces. Det var de unge, der afgjorde, hvad  der var de vigtige temaer at fortælle om, hvis man vil have viden om, hvad der er på spil omkring hjem og hjemløshed for unge tidligere anbragte.

Det blev til mange fortællinger. Om at stikke af fra sit opholdssted og bo på sofaer. Om at stå i en larmende ensom lejlighed alene. Om at stå på gaden med alle sine ting. Men også om at klare den alligevel. Med kreativitet, viljestyrke og med hjælp fra ens netværk. Ved at se på tværs af hinandens historier skabte de unge fælles viden om, hvor det er vigtigt at skabe forandring. Den viden tog de med i den videre proces, hvor også fagfolk og forskere var med i dialogen.

Læs mere om metoden i inspirationshæftet Unge som erfaringseksperter – inspiration til involvering og samskabelse
Læs også rapporten Ung mellem anbringelse og eget hjem