1-SUS-web- julekalender Stemmer fra midten

BorgerLab Bornholm

Bornholms Regionskommune arbejder med at forbedre den tidlige indsats og styrke hjælpen og støtten til de mindste børn og deres familier. I det indledende arbejde til initiativet De Små Børns Bornholm gennemførte man i samarbejde med SUS et BorgerLab. Her besøgte vi i løbet af en uge 40 bornholmske småbørnsfamilier.

Under besøgene talte vi om, hvordan starten på familielivet har set ud for familierne, hvor og af hvem de har fået god hjælp og støtte, og hvor de kunne ønske sig, at noget var eller havde været anderledes.

Besøgene blev til en række små portrætter og fortællinger fra familierne, som i slutningen af ugen blev vist på en åben udstilling på Værftet i Nexø.

Det var bl.a. fortællingen om Kristina, der oplevede, at personale og fagpersoner ikke talte direkte til hende om hendes lille søns handicap. Et portræt af den unge mor, der er alene med tre små børn i lange perioder, mens kæresten er på havet som fisker. Og et møde med Rawan, der kom til øen som flygtning med to små børn og drømmer om stærkere lokale fællesskaber for alle bornholmske børnefamilier.

Læs alle fortællingerne her.

Se film om BorgerLab Bornholm:

BorgerLab Bornholm blev til med støtte fra Egmont Fonden.