bodil-mikkelsen-bruger-sin-baerbare-computer-til-at-ga-pa-facebook-622x420 4. september 2012

Større frihed i hverdagen med Facebook

I bofællesskab 1 i Grindsted er der god gang i computerne. Bodil Mikkelsen er en af dem, der er flittig på Facebook:

– Jeg skriver til min datter og mine venner. Jeg spørger, hvordan de har det, og hvad de laver, fortæller hun.

Bodil Mikkelsen er en af de 276 beboere, der har deltaget i Billund og Kolding Kommunes fælles udviklingsprojekt Når beboerne sætter dagsordenen.

Projektet har sat brugerindflydelse på dagsordenen i botilbud for mennesker med udviklingshæmning i de to kommuner. Beboerne har selv været med til at bestemme, hvilke temaer de ville arbejde med.

Teknologi giver mere selvbestemmelse

I bofællesskabet i Grindsted valgte de temaerne fritid og teknologi, som mange var optaget af.

Og for beboere har introduktionen til sms, Facebook og Skype mv. betydet større frihed i hverdagen og mere selvbestemmelse. Blandt andet fordi de nu i højere grad kan handle og kommunikere uden at være afhængige af personalet.

Bodil Mikkelsen har fået mere kontakt med familie og venner:

– Inden jeg fik computeren – når jeg ringede til dem, så tog de ikke telefonen – det var sådan lidt træls. De sad jo foran computeren og skrev til hinanden, siger hun.

Menneskebibliotek

Socialt Udviklingscenter SUS har gennemført projekt Når beboerne sætter dagsordenen sammen med Billund og Kolding Kommuner. Projektet er finansieret af Socialstyrelsen.

Et ’menneskebibliotek’ bestående af beboere og medarbejdere fra de bosteder, der har været med i projektet, fortæller om deres erfaringer på tre temadage i efteråret. Hent invitation her:

11. september –  Hulegaarden, Brøndby
12. september – Egmont Højskolen, Odder
20. september – Rytterkasernen, Odense