storbylandsbyen-gartnere 4. juni 2014 (foto: Østjysk Bolig).

Store indflytningsdag i Storbylandsbyen

Da beboerne forleden flyttede ind i Storbylandsbyen nord for Aarhus, var det en vision, der blev til virkelighed.

Bil efter bil med anhængeren fuld af møbler og flyttekasser triller ind på den lange indkørsel til Storbylandsbyen på Marienlystvangen i Århus.

I fælleshuset sidder medarbejdere fra Østjysk Bolig  klar til at tage imod.  Efterhånden som beboerne dukker op, får  de udleveret nøgle til deres hus og papirer, så de kan tilmelde sig el og registrere sig som solcellebrugere.

Nogle tager sig tid til en kop kaffe og et rundstykke i fælleshuset, men de fleste er ivrige efter at indtage deres boliger med det samme.

– I dag og den første tid handler det for beboerne primært om at flytte ind og få indrettet sig i boligen. Herefter skal de i gang med at lære hinanden at kende og finde ud af, hvordan de vil udfylde rammerne i deres fælles ”landsby”, fortæller udviklingschef Kim Kjærgaard fra Østjysk Bolig.

Lyst til fællesskab

I Storbylandsbyen er der streg under fællesskab.

Boligområdet bygger på tanken om omvendt integration. Ideen er at bringe forskellige mennesker med forskellige ressourcer sammen og skabe et socialt bæredygtigt miljø, som fremmer social inklusion.

Beboerne i Storbylandsbyen er en blanding af tidligere hjemløse, socialt udsatte og ‘almindelige’ danskere. Sammen med en social vicevært skal de nu i gang med at gøre Storbylandsbyen til et levende fællesskab og et rart sted at bo.

Storbylandsbyen er et samarbejde mellem Østjysk Bolig, Aarhus Kommune og Socialt Udviklingscenter SUS. Efter 18 år på tegnebrættet er den nu virkelighed.

Den officielle åbning af Storbylandsbyen (Marienlystvangen) foregår den 23. juni kl. 15.

Læs mere om Storbylandsbyen og se præsentationsfilm på Østjysk Boligs hjemmeside
Se film om Storbylandsbyens historie.