storbylandsbyen-vicevaert21 26. juni 2014 Jørn Abildgård er social vicevært i Storbylandsbyen

Så blev Storbylandsbyen indviet

Efter 18 år på tegnebrættet blev Storbylandsbyen ved Aarhus indviet i denne uge. Storbylandsbyen bygger på ideen om omvendt integration. I de 40 boliger på Marienlystvangen bor socialt udsatte og mere ressourcestærke beboere dør om dør.

Storbylandsbyen på Marienlystvangen nord for Aarhus er ikke nogen helt almindelig ’landsby’.

Det er første gang i danmarkshistorien, at en kommune og et alment boligselskab er gået sammen om at opføre et boligområde, hvor socialt udsatte og mennesker fra den almindelige boligventeliste flytter sammen for at skabe et fællesskab. Storbylandsbyen bygger på ideen om omvendt integration.

Inkluderende naboskab

Ideskitserne til Storbylandsbyen har været på tegnebrættet i 18 år. Byggeriet blev en realitet, da Østjysk Bolig gik ind i projektet som bygherre.

– Glæden over, at boligerne nu står færdige, er stor. Storbylandsbyen er en perfekt ramme for et inkluderende naboskab, hvor alle hjælper hinanden, og jeg synes, at byggeriet er blevet helt fantastisk. Flotte rækkehuse og et stort fælleshus, der vil fungere som omdrejningspunkt for de fælles aktiviteter, siger Allan Søstrøm, direktør for Østjysk Bolig på aarhus.dk.

Fra vision til virkelighed

Storbylandsbyen er blevet til i et samarbejde mellem Østjysk Bolig, Aarhus Kommune og Socialt Udviklingscenter SUS, som er ophavsmand til ideen.

Direktør Per Holm fra SUS glæder sig også stort over, at Storbylandsbyen nu er blevet til virkelighed.

– For mange år siden fik Carsten Andersen, medstifter af SUS, ideen til Storbylandsbyen. Desværre levede han ikke længe nok til at se sin vision blive til virkelighed. Det var fantastisk at være med til indvielsen i mandags og møde nogle af beboerne. Det er mennesker med forskellige ressourcer, udfordringer og talenter. Fælles for dem er, at de har lyst til at skabe et bæredygtigt boligområde med plads til alle. Jeg glæder mig meget til at følge livet i Storbylandsbyen, siger Per Holm.

Beboerne er mennesker med forskellige ressourcer, udfordringer og talenter. Fælles for dem er, at de har lyst til at skabe et bæredygtigt boligområde med plads til alle.

Per Holm, direktør i SUS

Beboerne flyttede ind i Storbylandsbyen den 1. juni. Sammen med den sociale vicevært er de nu i gang med at gøre Storbylandsbyen til et levende fællesskab.

Læs mere om Storbylandsbyen og se præsentationsfilm på Østjysk Boligs hjemmeside
Se film om Storbylandsbyens historiepå kanalSUS.