vi-vil-vi-kan1 11. marts 2015

Søges: arbejdspladser til udviklingsarbejde om bruger­inddragelse i forebyggelse af vold

Vi inviterer 12 arbejds­pladser til at deltage i et arbejds­plads­laboratorium - et udviklingsforløb med temaet ’Bruger­inddragelse i det voldsfore­byggende arbejde’. Forløbet er for arbejdsmiljø­repræsentanter og ledere, der arbejder med mennesker med udviklings­hæmning eller psykiske lidelser.

Alt tyder på, at det er gavnligt for både brugerne, de ansatte og arbejdspladsen, at brugerne inddrages i arbejdet med at forebygge konflikter og vold.

SUS’ projekt Vold som Udtryksform inviterer til efteråret 12 arbejdspladser med i et arbejdspladslaboratorium med fokus på brugerinddragelse. I laboratoriet vil vi blandt andet arbejde med de metoder og tilgange, der er beskrevet i temahæftet  ’Vi gør det sammen!’, som Vold som Udtryksform udgav i marts 2015. I hæftet fortæller en række sociale bo- og dagtilbud om, hvordan de inddrager beboere og brugere i at forebygge konflikter og vold.

Nye metoder til livgivende miljøer

Målet med udviklingsarbejdet er:

  • At øge kendskabet til, hvordan ansatte og brugere kan arbejde sammen om at forebygge konflikter og vold i sociale bo- og dagtilbud
  • At afprøve og udvikle metoder og tilgange, der inddrager brugerne og skaber livgivende miljøer

Resultaterne fra udviklingsarbejdet formidles til andre arbejdspladser via nyhedsbrevet Job uden Vold, på Vold som Udtryksforms hjemmeside mv.

Vil I være med?

Arbejdspladslaboratorium: Brugerinddragelse begynder i september 2015 og løber til januar 2016. Hvis I har lyst til at være med, skal vi have jeres ansøgning senest den 30. april.

Vold som Udtryksforms hjemmeside kan du læse mere detaljeret om forløbet. Hvad vi tilbyder, og hvad vi forventer af deltagerne. Her kan du også læse om de tidligere arbejdspladslaboratorier, vi har gennemført.

Hent invitation til Arbejdspladslaboratorium: Brugerinddragelse (pdf)