Social Media speech bubble on white background. 1. august 2014

SL og SUS inviterer til minikonference om social IT på fagmessen Health og Rehab

Socialpædagogernes Landsforbund og SUS' Social IT Lab inviterer til minikonference om Social IT den 9. september på fagmessen Health og Rehab i Bella Centret, København.

Årets Health og Rehab-fagmesse finder sted den 9-11 september i Bella Centret i København. Messen stiller skarpt på temaet ‘et selvstændigt liv’.

På førstedagen inviterer Socialpædagogernes Landsforbund og SUS’ Social IT Lab socialpædagoger, borgere med funktionsnedsættelser eller psykiske vanskeligheder og andre interesserede til minikonference om social IT.

Få inspiration til at bruge social IT med fokus på sociale medier

Social IT er teknologi, der styrker brugerne i forhold til selvbestemmelse og selvhjulpenhed, kommunikation og sociale relationer.

På minikonferencen er der fokus på brugen af sociale medier, apps, tablets og smartphones mv. for mennesker med funktionsnedsættelser/psykiske vanskeligheder.

Deltagerne får inspiration til at benytte Social IT, og Social IT Lab fra SUS fortæller om erfaringer med at udvikle og bruge social IT i to konkrete eksempler.

Foreløbigt program

 

 • 10.00 – 10.10
  Velkomst – Socialpædagogernes visioner for brug af social IT
  v/ Benny Andersen, forbundsformand Socialpædagogerne
 • 10.10 – 11.00
  Etiske dilemmaer – mellem socialpædagog og bruger
  Præsentation af Etisk Udvalg, Socialpædagogernes debatoplæg om social IT
  v/ socialfaglig konsulent Tore KargoDebat med deltagerne:
  Hvor meget skal socialpædagoger blande sig i borgerens brug af social IT som fx Facebook, Skype eller andre sociale medier?
  Hvordan kan socialpædagoger støtte brugere af social IT til fx at holde kontakt med familie og venner, få overblik over hverdagen eller spille med andre på nettet?
 • 11.00 – 11.15
  Pause
 • 11.15 – 11.50
  Styrk livskvaliteten – brug Social IT
  SUS præsenterer to eksempler på social IT, der er udviklet eller afprøvet af borgere med funktionsnedsættelse og socialpædagoger. Der er fokus på brugerinddragelse og perspektiver ved brug af Social IT.
 • 11.50
  Afrunding v Marie Sonne, Socialpædagogerne og SUS

Det praktiske

Tid: 9. september 2014 kl.10-12

Sted: Bella Centret, København

Det er gratis at deltage.