Sikringen i Nykøbing: ‘Konflikter og vold får ikke lov at fylde’

Når Britta Næsby Larsen, afdelings­sygeplejerske og arbejdsmiljøleder på Sikringen, før i tiden kom på arbejde efter weekenden, kunne der ligge tre-fire arbejdsskadeanmeldelser på hendes bord.

Sådan er det ikke længere. Med en intensiv indsats er det lykkedes at vende udviklingen, så både antallet af arbejdsskader og sygefraværet på Sikringen er faldet i de seneste tre år. Først og fremmest har alle medarbejdere været på sikkerhedsuddannelse i form af et intensivt kursus i psykofysisk træning.

Har fået redskaber til at tackle og forebygge konflikter

– Uddannelsen har gjort, at vi er blevet mere bevidste om, hvordan vi planlægger arbejdet med udadreagerende patienter, og vi har fået en række fysiske og psykiske redskaber til at tackle og forebygge konflikter. Det betyder, at vi kan bruge krudtet på noget andet, fx til at udbygge relationerne mellem personale og patienter, hvilket igen er med til at mindske antallet af konflikter, fortæller Britta Næsby Larsen.

Læs mere

Læs mere om, hvordan Sikringen i Nykøbing Sjælland arbejder med at forebygge vold og trusler i nyhedsbrevet Job uden Vold, juni 2012.

Læs mere om projekt Vold som Udtryksform