kvalitetsmodel-2016-jpeg 13. september 2016

RådgivningsDanmark åbner for akkreditering

RådgivningsDanmark tilbyder nu akkreditering til sine medlemsorganisationer og en uddannelse som auditor til medarbejdere i organisationerne.

“Vi hjælper mange mennesker med at bringe orden i det indre kaos, som de fleste har, når de kommer til os. Men måske er vi mest stolte, når vi får forældre i konflikt til at arbejde godt sammen om deres børn. Eller når vi får en ung mor til at gennemføre en uddannelse.”

Det siger direktør Mads Roke Clausen fra Mødrehjælpen, der rådgiver gravide og forældre med børn under 18 år. I 2014 blev det til  knap 13.000 henvendelser om rådgivning og støtte fra brugere i en sårbar situation.

Kvalitet i rådgivningen

Mødrehjælpen arbejder målrettet med kvalitet i rådgivningen. De vil også gerne bidrage til at højne kvaliteten i andre rådgivningstilbud, og derfor er de med i RådgivningsDanmark.

RådgivningsDanmark er en brancheforening for organisationer, der arbejder med gratis rådgivning til mennesker i komplicerede livssituationer. Foreningen udvikler standarder for kvaliteten i sociale rådgivningstilbud og arbejder for at fremme medlemmernes fælles interesser.

Akkrediteringsordning og auditoruddannelse

Fra oktober bliver det muligt for RådgivningsDanmarks medlemmer at søge om at blive akkrediteret og dermed få et kvalitetsstempel på, at rådgivningen gør det, den siger, den gør. Foreningen har udviklet en akkrediteringsordning, som er blevet testet af en række medlemsorganisationer.

Foreningen er også på vej med en auditoruddannelse. Første del af uddannelsen gennemføres i november.

Læs mere om RådgivningsDanmark og brancheforeningens tilbud på foreningens hjemmeside. Her kan du også tilmelde dig foreningens nyhedsbrev.