Viden-om-handicap-og-seksualitet-704-x-470-px Nyhed

Ny hjemmeside om sund seksualitet og grænser hos børn og unge med handicap

SUS lancerer hjemmeside om forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn og unge med handicap

At have en at holde i hånden.

Gå ture med. Kysse med. Have sex med.

Det er en drøm for mange. Også for unge med handicap.

At udleve en sund seksualitet kræver viden om intimitet, sex og relationer og forståelse for egne og andres grænser.

Flere undersøgelser viser, at børn og unge med handicap i højere grad bliver udsat for seksuelle overgreb end børn og unge uden handicap. Det kan skyldes sproglige, fysiske eller kognitive begrænsninger, som gør det svært at afkode og navigere ud fra egne og andres grænser.

Nu vil et nyt site støtte børn og unge med handicap. Sitet formidler materialer, der lærer børn og unge med handicap om sund seksualitet, og hvordan man både viser sine egne grænser og respekterer andres.

Fem organisationer bag

Bag sitet forebygseksuelleovergreb.dk står Socialt Udviklingscenter SUS i samarbejde med Socialstyrelsen og en række handicaporganisationer.

På sitet har vi samlet materialer fra fem handicaporganisationer, der giver inspiration til, hvordan man som fagperson kan arbejde med spørgsmål om seksualitet og grænsesætning blandt børn og unge med handicap.

Fra film til forskning

Materialerne består af film, podcasts, lydklip, artikler, lydhistorier og temasider om emner som krop, kærester, sex, seksualitet og virtuel færden.

Hjemmesiden indeholder desuden sider med de vigtigste pointer fra forskningen på området. Du kan bl.a. læse om omfanget af overgreb, hvad man skal være obs på og den gode forebyggelse.

Gratis brug

Hjemmesiden er gratis at bruge.

Vi håber, at den vil blive brugt af fagpersoner, forældre og andre voksne, der har at gøre med børn og unge med handicap. Og at den vil gøre det nemmere at tage fat på emner, som er svære, men vigtige at tale med børn og unge om.

Læs mere hos Socialstyrelsen