Ny håndbog i mikrolån til arbejdsledige

Mikrolåner Rima Zam Zam i sin frisørsalon
Rima Zam Zam fra Aarhus var en af de første der fik et mikrolån, i dag har hun sin egen frisørsalon. – Mikrolånet har betydet alt, siger hun

– Det har vist sig at virke, og derfor vil vi gerne fortsætte den fornyende tankegang. Det siger beskæftigelseschef Vibeke Jensen fra Aarhus Kommune, hvor mikrolån efter en forsøgsperiode nu er fast tilbud til en række arbejdsledige.

‘Manual’ i mikrolån

SUS og Aarhus Kommune har sammen gennemført to forsøgsprojekter om mikrolån til socialt udsatte og arbejdsledige kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister, der har fået støtte til at etablere egen virksomhed. Det har vist sig at være en god ide, og nu er håbet, at flere kommuner vil gribe den.

For at inspirere til det har SUS med afsæt i erfaringerne fra Aarhus lavet en kort håndbog i mikrolån, en slags manual til kommunale beskæftigelsesforvaltninger. Den beskriver principper, forudsætninger og metoder til at sætte forløb med mikrolån i gang.

Mikrolån betaler sig på flere måder

– Mikrolån er ikke nogen nem løsning, men det er en løsning med stort potentiale, både socialt og økonomisk, siger chefkonsulent Puk Draiby fra SUS.

Beregninger, som CASA – Center for Alternativ Samfundsanalyse har lavet for SUS, viser, at hvis blot 2 af en gruppe på 20 mikrolånere (kontanthjælpsmodtagere) får succes med deres virksomhed og bliver selvforsørgende, er udgiften til alle 20 tjent hjem på mindre en 5 år.

Læs mere

Hent håndbogen Mikrolån til arbejdsledige i Danmark

Hent CASAs notat om kommunaløkonomiske konsekvenser af mikrolån til kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister

Kontakt

[kontakt pd]