Ny bog om sociale opfindelser og social innovation

Danmark bruger hvert år millioner af kroner og masser af menneskelige ressourcer på at udvikle nye metoder i socialt arbejde. Alligevel er der meget lidt viden om, hvilke nye initiativer der virker – og ikke mindst, hvordan de virker. Og selvom der udvikles mange spændende sociale initiativer, bliver ganske få organisatorisk og økonomisk bæredygtige. Pengene løber ud, viden får tabt, og initiativerne går i glemmebogen.

Social innovation er blevet et populært begreb hos politikere, økonomer, debattører og konsulenter.  Men der findes meget lidt dansk litteratur om emnet. Det rådes der bod på nu:

Den 7. februar 2013 udkommer bogen ’Sociale opfindelser og social innovation’.

Nye veje mod sociale opfindelser

Bogen udfordrer begrebet social innovation og den sociale innovations vilkår i Danmark. Den skaber klarhed over de mange begreber, der er i spil, når man taler om social innovation. Forfatterne  slår et slag for at tale om sociale opfindelser og opfindelsesprocesser. Og de giver bud på nye veje at gå for alle, der investerer i, arbejder med eller interesserer sig for social innovation.

 

Sneglen illustrerer opfindelsesprocessen med udgangspunkt i et socialt problem – fra ide over social opfindelse til  social innovation – det vil sige når opfindelsen er ført ud i praksis og skaber værdi socialt og måske også økonomisk. (Illustration fra bogen)

Bag bogen står Andreas Hjorth Frederiksen og Anne Sørensen, som begge har gjort mange praksiserfaringer med social innovation og i dag arbejder med sociale opfindelser i SUS’ selvstændige afdeling Social+.

I bogen tegner de et billede af den lange vej fra socialt problem til social innovation. De gennemgår hvert skridt på vejen og reflekterer undervejs over barrierer og muligheder for dem, der vil bidrage til nye sociale løsninger.

Udgivelsen er økonomisk støttet af VELUX FONDEN og VILLUM FONDEN.

Sociale opfindelser og social innovation. Andreas Hjorth Frederiksen og Anne Sørensen. Socialt Udviklingscenter SUS, 2013. 168 sider. Pris. 150 kr. + forsendelse. Udkommer 7. februar 2013. Bestil bogen her.

 

Pressemateriale:
På www.socialeopfindelser.dk/presse kan du downloade bogens indledning og konklusion samt illustrationer og fotos. Her kan du også læse mere om forfatterne.

Ønsker du bogen tilsendt til pressebrug, så kontakt venligst Socialt Udviklingscenter SUS på tlf. 3393 4450 eller sus@sus.dk. Oplys venligst, hvilket medie du arbejder for.

Kontakt til forfatterne:
Andreas Hjorth Frederiksen, 3393 4450 og ahf@socialeopfindelser.dk
Anne Sørensen, 3393 4450 og ans@socialeopfindelser.dk

Hent pressemeddelelse som pdf