Hjerte-installation 12. januar 2018

#hackhadet - så ruller bølgen

145 studerende fra IT-Universitet i København kickstartede i denne uge #hackhadet-kampagnen. Bølgen, der skal skabe modsvar og alternativer til online had og voldsopfordringer, ruller frem til maj med 11 lokale hackathons for unge. I kan stadig nå at være med.

En interaktiv hjerte-installation, der viser elevernes online trivsel. En #FodboldforFodbold-kampagne, der skal imødegå had og opfordringer til vold blandt fodboldfans. En ytringsmaskine, der oplyser om de strafferetlige konsekvenser af hadefulde ytringer.

Det er bare tre af de i alt 36 kreative løsninger, studerende på kandidatuddannelsen i digital design og kommunikation fra IT-Universitet i København mandag præsenterede som led i deres eksamen.

Kickstart på ITU

Tre dage forinden fik de 145 studerende stillet udfordringen: At komme med bud på digitale, online løsninger, som kan skabe en modbølge til online had og voldsopfordringer, der findes i mange afskygninger på nettet og de sociale medier.

Eksamensforløbet på ITU var kickstarten på #hackhadet-kampagnen, der er sat i gang af Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme. Kampagnen gennemføres af SUS og Implement Consulting Group.

De kommende måneder holder vi 11 hackathons for unge mellem 16 og 25 år rundt om i landet i samarbejde med skoler, uddannelsesinstitutioner, organisationer m.fl. De lokale hackathons henvender sig til unge, som ønsker at gøre en positiv forskel, og som har interesse for digitale værktøjer og sociale medier.

Unge udvikler løsninger mod online had

Et hackathon er et intensivt innovationsforløb. På 12 timer skal de unge være med til at udvikle budskaber og online produkter og kampagner, som har til formål at modvirke online had.

Deltagerne får et grundlæggende indblik i, hvordan kommunikation på nettet og via de sociale medier kan anvendes til at fremme både destruktive og konstruktive fællesskaber. De lærer at bruge kreative, digitale værktøjer til fx video, grafisk design, animation og quiz. Og de får hjælp til at få idéerne ud at leve også efter hackathon-dagen.

Vinderne kåres på Bremen Teater

Den 23. maj 2018 holder vi et afsluttende nationalt event på Bremen Teater i København, hvor de bedste ideer fra de 11 hackatons præmieres. Løsningerne fra de studerende på ITU indgår ikke i den afsluttende konkurrence. De studerende her har  deres egen konkurrence, og vinderne sidder med i panelet, der skal kåre de bedste løsninger fra de lokale hackathons den 23. maj.

Se løsningerne fra ITU og de kommende hackathons på hackhadet.dk  – de bliver lagt på løbende.

Følg #hackhadet-kampagnen på Facebook