Hackhadet1 12. oktober 2017

Vi hacker hadet - vil I være med?

#hackhadet er et ung-til-ung-initiativ, der skal skabe en modbølge til online had og ekstremisme. Vi søger samarbejdspartnere til 12 lokale events i hele Danmark.

Opfordringer til hærværk og vold. Hadefulde ytringer mod bøsser eller flygtninge. Propaganda for højre- eller venstreekstremistiske synspunkter. Internettet og sociale medier som Facebook, YouTube og Twitter er meget benyttede platforme til at udbrede online had.

#hackhadet er et ung-til-ung-initiativ, der skal skabe en modbølge til hadpropaganda og opfordringer til vold, som grupper og enkeltpersoner forsøger at udbrede på internettet og via de sociale medier.

12 hackathons 
#hackhadet består af 12 lokale hackathons – innovationsforløb for unge mellem 16 og 25 år. Det er events med fællesskab og aktivitet. På 12 timer skal de unge være med til at udvikle budskaber og online produkter og kampagner, som har til formål at modvirke online had.

De unge lærer at bruge kreative, digitale værktøjer til fx video, grafisk design, animation og quiz, og de får hjælp til at få idéerne ud at leve også efter eventet. I maj 2018 holdes et afsluttende nationalt event, hvor de bedste ideer præmieres.

Værter søges!
Det samlede #hackhadet-initiativ gennemføres af Socialt Udviklingscenter SUS og Implement Consulting Group. Vi afvikler de 12 hackathons i samarbejde med skoler, uddannelsesinstitutioner, foreninger, boligorganisationer, klubber mv.

Vi er i fuld gang med planlægningen og søger samarbejdspartnere, der har lyst til at være værter for et  hackathon og skabe interesse hos unge lokalt.

De lokale hackathons henvender sig både til unge, som ønsker at gøre en positiv forskel, og som har interesse for digitale værktøjer og sociale medier.

Vi håber at kunne samle omkring 50 unge ved hvert hackathon – på tværs af skoleklasser, studier, klubber, foreninger mv. Et hackathon kan fx indgå som en del af et skole- eller studieprojekt.

Værd at vide for værter: Hent pdf om #hackhadet

Vil I vide mere eller har I lyst til at være værter, så kontakt os gerne.

#hackhadet gennemføres med støtte fra Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme.

Opdateret: 30. oktober 2017