“Gider du stille mit ben ved siden af sengen”? – ny fotokampagne om sex, kærlighed og handicap

ligelyst
Foto: Maria Fonfara

“Gider du stille mit ben ved siden af sengen?”, sådan kan Tina godt finde på at sige, når hun skal i seng med en fyr for første gang. Tina er nemlig født uden højre hånd og højre underben. Normalt har Tina en protese på sit ben, som hun tager af, når hun sover, svømmer og knalder …

29-årige Tina er en af de unge, der er med i projekt LigeLysts fotokampagne om unge, sex og kærlighed.

– Håbet med kampagnen er at sætte fokus på den mangfoldige krop og den mangfoldige seksualitet – at vise, at seksualitet har mange ansigter og kroppe og ikke mindst, at man som ung med et handicap også har seksuelle drifter, tanker og drømme, fortæller Sigrid Stilling Netteberg, bestyrelsesmedlem i  Sammenslutningen af Unge Med Handicap, som sammen med Socialt Udviklingscenter SUS står bag LigeLyst.

Unge smider tøjet

13 unge med hver deres baggrund lægger historie og krop til fotokampagnen, som sætter fokus på handicap og seksualitet. De unge smider tøjet og fortæller om deres kærligheds- og seksualliv. Projekt LigeLyst har sammen med fotojournalist Maria Fonfara fået adgang til deres hjem og til deres historier, og det er blevet til 11 smukke portrætter.

Vandreudstilling på 24 gymnasier

Fotokampagnen skydes i gang med en fernisering den 9. januar kl. 15.30 i Handicaporganisationernes Hus i Høje Taastrup. Herefter vil den vandre rundt til 24 gymnasier.

Læs mere om udstillingen og LigeLysts øvrige aktiviteter på www.ligelyst.dk.