Fremtidslab.Næstved – hjælp til selvhjælp i lokalsamfundet

Fremtidslab.Næstved hedder et nyt projekt, som Socialt Udviklingscenter SUS har sat i gang sammen med Frivilligcenter Næstved.

Kort fortalt handler det om at bringe folk, der har nogle særlige udfordringer – det kan være enlige forældre eller unge med en plet på straffeattesten – sammen med folk, der har nogle ressourcer, de gerne vil dele ud af. Borgerne skal selv komme med et bud på, hvad de har brug for, så vil frivilligcentret hjælpe med at formidle kontakten mellem folk.

Hjælp til selvhjælp

– Ideen er i højere grad at få folk i lokalsamfundet til at hjælpe sig selv og hinanden – som et supplement til den hjælp, man kan få fra kommunen. Vi vil gerne afprøve nogle måder at gøre det på, som også kan komme andre til gode, fortæller chefkonsulent Sussi Maack fra SUS.

– Hvis vi skal blive klogere på, hvordan lokalsamfundet i højere grad kan støtte op og tage ansvar for folk, der har nogle særlige udfordringer, har vi brug for erfaringer fra dem, det handler om. Det er den enlige mor eller far, der bedst ved, hvad det vil sige for eksempel at skulle få hverdagen til at hænge sammen på en kontanthjælp.

Camp i frivilligcentret

Den 22. november inviterer frivilligcentret og SUS interesserede borgere på camp i frivilligcentret. 
Her skal de være med til at udvikle ideer til, hvordan livet for borgerne i Næstved kan blive endnu bedre.

Kontakt

[kontakt sma]