Social talks 27. januar 2021

Foreningen Social Talks vil brede viden om sårbare børn og unge længere ud

En række aktører på socialområdet er gået sammen om at stifte foreningen Social Talks. Foreningen vil skrue op for vidensdeling, så kommunerne kan få adgang til hinandens bedste erfaringer på børne- og ungeområdet.

Viden og erfaringer fra forskere og praktikere, der arbejder med sårbare børn og unge bliver ikke delt og brugt i tilstrækkelig grad. Det vil foreningen Social Talks gerne lave om på. Social Talks blev i januar etableret som en almennyttig forening med det formål at lade kommunerne få adgang til hinandens bedste erfaringer på det sociale børne- og ungeområde.

Det er særligt vigtigt for mig, at Social Talks har et stærkt brugerperspektiv. Vi har brug for at dele erfaringer, om hvordan vi på bedste vis og reeelt giver børnene og de unge en stemme

Hun ser  frem til i samarbejde med Social Talks at være med til at udvikle nye måder at formidle viden om børne- og ungeområdet til gavn for praksis.

– Det er særlig vigtigt for mig, at Social Talks har et stærkt brugerperspektiv. Vi har brug for at dele erfaringer om, hvordan vi på bedste vis og reelt giver børnene og de unge en stemme – ikke bare i de beslutninger, der vedrører barnets liv, men også i forhold til, hvordan de gerne vil mødes og inddrages, siger hun.

Nye formidlingsformer og indsigter

Social Talks vil inspirere praktikere, beslutningstagere og frivillige til at opsøge ny viden og erfaringer, som de kan bruge til at udvikle deres praksis til gavn for børn og unge. Foreningen vil:

  • Afprøve og videreudvikle nye formidlingsformer og -metoder både fysisk og digitalt.
  • Udvikle en digital infrastruktur mellem forskning og praksis, som også kan dele de bedste praksis- og brugererfaringer effektivt i og på tværs af kommunerne.
  • Skabe nye indsigter i, hvordan man bedst formidler ny viden og erfaringer på tværs af fag og sektorer samt internt på den enkelte arbejdsplads.
  • Søge at gøre metoder og værktøjer tilgængelige for flest mulige på og omkring børneområdet.

Læs mere om Social Talks, find videotalks og læringskit på www.socialtalksonline.dk – her kan du også tilmelde dig foreningens nyhedsbrev.