Skærmbillede 2022-06-22 kl. 15.39.40 Nyhed

Folkemøde: Eksperter lyttede til unge

Vores partnerskab "En Vej til Alle” fik både unge og eksperter til folkemødedebat om, hvordan vi skaber nye og oversete veje til unge uden for job og uddannelse.  

“Jeg var heldig at have en god folkeskolelærer og en venindes mor, som blev min mentor. Jeg havde aldrig stået her i dag, hvis det ikke havde været for de to personer”.

Sådan lød det fra Nina Smith, professor i nationaløkonomi og formand for Reformkommissionen, da partnerskabet “En vej til alle” holdt debat på sidste uges folkemøde om, hvordan vi som samfund skaber nye og oversete veje til unge uden for job og uddannelse.   Her fik Nina Smith også overrakt partnerskabets ‘gave’ til kommissionen: Et indspil med et stærkt ungeperspektiv og med bud på virksomme ingredienser, som kommuner, civilsamfundsorganisationer og virksomheder allerede lykkes med i dag for at flytte unge væk fra kanten og ind i vores fællesskaber.

Samtidig var der debat på scenen, hvor en række unge erfaringseksperter gav deres perspektiver på problemstillingen – sammen med bl.a. Nina Smith og Thomas Gyldal Petersen, formand for KL’s Børne– og Undervisningsudvalg.

“Jeg har mødt jer unge i mange sammenhænge – og I har gjort et uudsletteligt indtryk på mig. Jeg er ydmyg overfor denne opgave, som er svær. Og hvis vi skal lykkes, så er der mange, der skal arbejde sammen om at løse det her,” lød appellen fra Nina Smith, der skal aflevere kommissionens næste rapport til september.

Se den lille film fra Folkemødet 2022 her.

Læs vores indspil til Reformkommissionen.

”En Vej til Alle” er: Modstrøm – Foreningen for FGU-elever og unge omkring FGUAkademiet for Social InnovationCopenhagen Dome – Videnscenter for SocialøkonomiBikubenfondenTuborgfondet og SUS – Socialt Udviklingscenter