Drømme, stegt flæsk og en bus fuld af brugerindflydelse

Den blå- og hvidstribede drømmeseng indbyder til at lægge sig ned og give slip på drømmene. Farvestrålende malerier, fotos og digte på væggene fortæller om nogle af de drømme, der er allerede er ude i det fri.

Drømme kræver mod

Vi er på besøg i Cafe Paraplyen på Frederiksberg. Stedfortræder Lene Mette Klit fortæller om, hvordan cafeen med en drømmedag har sat fokus på socialt udsatte menneskers kompetencer, ressourcer og drømme om indflydelse på deres eget liv:

– Drømmedagen er meget praktisk metode til at arbejde med brugerindflydelse på individniveau. Det har krævet mod, men måske bliver man mere modig, hvis metoden også er sjov. Og det var sjovt at lege med ord, at male og fotografere. Det handlede om at finde frem til sine drømme gennem ord og billeder. Og om at få fokus på, hvordan man kan få muligheder ud af sine drømme.

Inspiration til brugerindflydelse

Cafe Paraplyen var sidste stop på en dagsrejse i brugerindflydelse, som SUS og KFUM’s Sociale Arbejde havde inviteret til den 5. marts. Turen gav deltagerne – medarbejdere og brugere fra sociale tilbud og organisationer – viden om og inspiration til at arbejde med brugerindflydelse.

Deltagerne mødtes fra morgenstunden i DGI-Byen, hvor de fik bl.a. fik et indblik i metoden brugerjournalistik og fik præsenteret brugerindflydelsesindekset BINDEKS.

Stegt flæsk og brugerstyret ledelse

Herfra kørte bussen til KFUM’s Sociale Kollegium på Amager, hvor menuen stod på stegt flæsk og persillesovs – og en snak om brugerstyret ledelse. Alt sammen metoder, der har været afprøvet som en del af projekt Forum for brugerindflydelse og metodeudvikling.

Busturen markerede afslutningen på projektet, som SUS har gennemført i samarbejde med KFUM’s Sociale Arbejde.

Hent magasinet På vej – mod mere brugerindflydelse
Læs mere om metoder til brugerindflydelse på www.brugerindflydelse.dk


Kontakt i SUS

[kontakt thm bj]