fsd2015_ci_1 23. oktober 2015

Collective impact var omdrejningspunktet på Socialchefernes årsmøde

Social bæredygtighed kalder på langsigtede løsninger i fællesskab. Socialchefforeningen ser perspektiver i collective impact, som var omdrejningspunktet på foreningens årsmøde.

– Collective impact er interessant, fordi metoden har en anden tilgang til klassiske problemstillinger. Fx er antallet af anbringelser ikke er nævneværdigt nedbragt, trods mange politiske hensigter og dagsordener. Det samme gælder antallet af stofmisbrugere, som er vokset støt siden 1996, trods indsatser. Noget tyder altså på, at vi skal til at tænke og agere anderledes.

Sådan lød det fra socialdirektør, landsformand Helle Linnet, da hun i går åbnede årsmødet for Foreningen af kommunale social-, sundheds- og arbejdsmarkedschefer i Danmark. Årsmødet havde social bæredygtighed som hovedtema. Og collective impact var omdrejningspunktet for input og diskussioner på førstedagen.

Gode erfaringer fra udlandetcollective-impact-de-fem-principper

På årsmødet faciliterede SUS en session med fokus på collective impact som en ny tilgang til at løse komplekse sociale og sundhedsmæssig udfordringer. Sammen med en række kommunale topchefer præsenterede og diskuterede vi indhold, perspektiver og potentialer i collective impact.

Tilgangen stammer fra USA og Canada. Her viser erfaringer, at man kan opnå varige sociale forbedringer, når aktører på tværs af sektorer og områder går sammen i et forpligtende samarbejde og arbejder ud fra en fælles vision, mål og plan.

Læs mere

SUS-blog: Collective impact – når opskriften på succes ikke findes
SUS’ arbejde med collective impact