ungogsund Collective impact
I gang

#Ung&SundLivskraft i Kalundborg

Kalundborg Kommune, Kræftens Bekæmpelse og SUS har sat gang i en ambitiøs indsats, der skal mindske uligheden i sundhed i Kalundborg.

I Kalundborg Kommune bor der omkring 1.000 unge, som trives dårligere end deres jævnaldrende i resten af kommunen og landet.

Det er unge, som af forskellige grunde har det svært. De klarer sig dårligt i skolen, får ikke en uddannelse, lever usundt og har psykiske problemer eller problemer med misbrug.

Bedre sundhed for alle

Med initiativet #Ung&SundLivskraft vil vi skabe bedre sundhed og trivsel for alle unge i kommunen. Vi vil skabe en generation af børn og unge, som trods dårlige odds i udgangspunktet, vil trives både fysisk og mentalt. Og som har lyst til at lære og uddanne sig og være en del af fællesskabet.

Vores mål er at bryde onde cirkler for de mest udsatte unge, der kan forvente at leve kortere og dårligere end andre unge i Danmark.

Vores mål er ambitiøst. Vi vil nå det med en fælles indsats og en ny måde at arbejde på – collective impact.  #Ung&SundLivskraft samler foreninger, fritidsklubber, skoler, erhvervsliv, politi, sundhedspleje, boligselskaber, kommunen, lokale ildsjæle og ikke mindst repræsentanter for unge og deres forældre. Sammen udarbejder vi en vision, opstiller konkrete mål og aftaler en struktur for samarbejdet.

Se video fra kick off: