socialtjobmatch Social innovation Scanpix (modelfoto)

Socialt Jobmatch

Jobmesser skal bringe virksomheder og langtidsledige og sårbare borgere i Randers og Syddjurs sammen.

Ideen med Socialt Jobmatch er at gøre det lettere for langtidsledige og fysisk eller psykisk sårbare borgere at få et job, selvom de har et mangelfuldt cv eller har været udenfor arbejdsmarkedet i en årrække.

Med projekt Socialt Jobmatch får ledige i Randers og Syddjurs Kommuner mulighed for at mødes med potentielle arbejdsgivere til en uformel og uforpligtende samtale, hvor fokus er på menneskelige egenskaber og god kemi fremfor på professionelle netværkskompetencer og imponerende cv’er.

Nye møder

Metoden bruges i dag på store karrieremesser til at skabe jobmatch mellem virksomheder og højtuddannede, talentfulde unge, men potentialet kan være tilsvarende stort overfor borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Håbet er, at messerne være med til, at borgere og virksomheder, der ellers aldrig ville have mødtes, får øje på hinanden og får lyst til at arbejde sammen.

Randers og Syddjurs Kommuner holder i fællesskab to jobmesser for op mod 250 ledige borgere for at afprøve metoden og dokumentere dens effekt på beskæftigelsesområdet.

Hent rapporten: Socialt Jobmatch – uformelle jobmesser for langtidsledige. Resultater, erfaringer og anbefalinger fra forsøg med sociale jobmesser i Randers og Syddjurs Kommune.