case-raadgivningsdanmark Social innovation

Etablering af RådgivningsDanmark

Brancheforeningen RådgivningsDanmark arbejder for at sikre kvalitet og fælles standarder i rådgivningstilbud til mennesker i komplicerede livssituationer. SUS har været med til at etablere foreningen.

En lang række organisationer tilbyder gratis rådgivning til mennesker i komplicerede livssituationer. Indtil for nylig var der ingen fælles kvalitetsstandarder.

Det var baggrunden for at etablere brancheforeningen RådgivningsDanmark for sociale rådgivningstilbud. RådgivningsDanmark arbejder for at sikre fælles standarder for sociale rådgivningstilbud og en synlig mærkning af de organisationer, der kan leve op til standarderne.

Etableret med eget sekretariat

Socialt Udviklingscenter SUS har været med til at udvikle og oprette foreningen og en akkrediteringsordning for medlemmerne.

RådgivningsDanmark pr. 1. juli 2017 etableret med sit eget sekretariat. Læs mere om foreningen, akkreditering, auditoruddannelse og øvrige tilbud på foreningens hjemmeside.

Ca. 30 organisationer er med i brancheforeningen.

Vores mission er at sikre og løfte kvaliteten i vores branche. Derfor forpligter man sig også som medlem til at arbejde aktivt med kvalitet i sin rådgivning.

Jeppe Kristen Toft, Livslinien, formand for bestyrelsen i RådgivningsDanmark

Læs også artiklen: Der skal være kvalitet i tilbuddene.