Plan Relationel velfærd
I gang

Langtidsledige tager teten

Hvad sker der, når langtidsledige får større indflydelse på og ansvar for de penge, som går til deres jobindsats? Det afprøver Aarhus Kommune og SUS i projekt ‘Langtidsledige tager teten’.

Langtidsledige tager teten er et eksperimenterende projekt, som skal afprøve forskellige måder at arbejde med borgerstyrede budgetter som led i Aarhus kommunes beskæftigelsesindsats. Med det mål at få flere langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Projektet skal blandt andet  vise, om mulighederne for at komme i job bliver større, hvis ledige i højere grad inddrages i indsatsen. Det skal også  understøtte en positiv, personlig udvikling for den enkelte og bringe flere, nye muligheder i spil i jobindsatsen. Samtidig skal projektet bidrage til at udvikle en ny kultur for samarbejdet mellem borger og kommune.

100 borgere er med

I alt 100 borgere bliver omfattet af projektet. De kan hver bruge op til 50.000 kroner på det, som de selv finder mest nødvendigt og meningsfuldt for at komme tilbage i job. Pengene skal prioriteres i samråd med jobcentret.

Målgruppen er jobparate mellem 30 og 55 år, som har været ledige i mindst 12 måneder.

Aarhus Universitet er tilknyttet projektet som kvalitetsansvarlig og skal måle effekten af projektet.

Læs artikel: Lucia Alba tager teten
Læs artikel: Borgerne skal til roret

 

Det er borgerne, der er eksperter i eget liv. Derfor giver det god mening, at de får større indflydelse på indholdet af den indsats, som jobcentret tilbyder.

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune