hackathon-unge-case Tidlig indsats og forebyggelse

#hackhadet - hackathons for unge

#hackhadet bringer unge fra hele landet sammen om at skabe en modbølge til hadpropaganda og opfordringer til vold, som florerer på nettet og sociale medier.

Online had kommer til udtryk i mange forskellige fortællinger og fjendebilleder. Grupper og enkeltpersoner med vidt forskellige bevæggrunde og overbevisninger benytter internettet og de sociale medier til at lægge andre for had og opfordre til vold.

#hackhadet er et ung-til-ung-initiativ, der skal skabe en modbølge til hadpropaganda og ekstremisme.

#hackhadet består af 12 lokale hackathons for unge mellem 16 og 25 år, som ønsker at være med til at gøre en positiv forskel, og som har interesse for digitale værktøjer og sociale medier. De 12 events afvikles rundt om i hele Danmark i samarbejde med skoler, foreninger, boligorganisationer, klubber mv.

Et hackathon er et 12 timers innovationsforløb. De unge får et grundlæggende indblik i, hvordan kommunikation på nettet og via de sociale medier kan anvendes til at fremme både destruktive og konstruktive fællesskaber. De lærer at bruge kreative, digitale værktøjer til at udvikle egne online kampagner eller produkter som modsvar til online had. Og de får hjælp til at få idéerne ud at leve.

Erfaringer, oplevelser og resultater fra det ene hackathon overleveres til det næste. Så de unge får en oplevelse af at være en del af en landsdækkende bevægelse. I maj 2018 holder vi et afsluttende nationalt event for alle deltagerne fra de lokale hackathons. Her præsenteres ideer og online produkter, og de bedste ideer præmieres.

#hackhadet er sat i gang af Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme. SUS gennemfører initiativet sammen med Implement Consulting Group.