Arbejdsløse københavnere kan få mikrolån fra kommunen

Fra næste år kan arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere og førtids­pensionister søge Københavns Kommune  om et rentefrit mikrolån på mellem 5000 og 50.000 kroner til at etablere deres egen virksomhed.

Håbet er, at en del af dem vil blive selvforsørgende. Gør de det, er der dobbelt gevinst, siger medlem af borgerrepræsentation i Københavns Kommune, Henrik Appel (S), der er ophavsmand til ordningen.

En del af samfundet

–  Folk får lov til at bidrage og være en del af samfundet. Samtidig er der en økonomisk gevinst i at fjerne folk fra passiv overførsels­indkomst og gøre dem til skatteborgere, siger Henrik Appel til Avisen.dk.

Kommunen regner med, at op til 20 arbejdsløse vil få mulighed for at få del i de ca. 700.000 kr., der er afsat til formålet.

Inspiration fra Aarhus

Københavns Kommune har hentet inspiration i Aarhus. Her har beskæftigelsesforvaltningen og Socialt Udviklingscenter SUS gennemført to forsøgsprojekter med mikrolån. Og Aarhus Kommune har som den første i landet besluttet at gøre mikrolån til et fast aktiveringstilbud til en række arbejdsledige.

Håndbog om mikrolån på vej

Socialt Udviklingscenter SUS er på vej med en håndbog i mikrolån. Den skal inspirere flere kommuner til at give arbejdsledige mulighed for at blive selvstændige med et lån fra kommunekassen.

Se indslag om mikrolån i København (TV2 Nyhederne 7.5)
Læs artiklen Arbejdsløse i København får gratis mikrolån (Avisen.dk 6.5)
Læs mere om SUS’og Aarhus Kommunes projekt Mikrolån til socialt udsatte

Kontakt

[kontakt pd]