18 fortællinger om resonans og livgivende relationer

Der var engang, hvor modstand herskede mellem Leif og andre mennesker. Det holdt op, da han mødte Helle og Rikke. De dekorerede hans værelse med Olsen Banden-plakater og nøgne damer. Og så selvfølgelig Elvis, som synger til Leif: ‘When my blue moon turns gold again’.

Leif, Rikke og Helle er tre af dem, du kan møde i filmen her. 39 brugere og medarbejdere fra socialpsykiatrien har fortalt om deres – livgivende – relationer til fotograf Tine Harden og skribent Minna Grooss. Det er der kommet en  fin fotoudstilling og 18 sanselige, tankevækkende historier om resonans ud af.

Resonans – den livgivende relation

Fotoudstillingen og de tilhørende fortællinger er blevet til som en del af Projekt Resonans – den livgivende relation. Et treårigt samarbejdsprojekt, som SUS har gennemført sammen med Høje Taastrup, Odense og Fredericia Kommuner.

Formålet med projektet var at skabe grobund for mere livgivende relationer på de socialpsykiatriske tilbud og at bedre arbejdsmiljøet for de ansatte. Resonans var omdrejningspunktet for udviklingsarbejdet i de tre kommuner, for ‘hvis ikke der er resonansmulighed mellem mennesker, hjælper hverken tid, kvalifikationer eller gode hensigter’, var tanken bag.

Resonansprojektet er finansieret af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

Kontakt

[kontakt bj]